banner

Termen de returnare produse – magazine online

return-prod

Termen de returnare produse – magazine online

Legislația obligă magazinele online să informeze potențialii clienți încă dinaintea achiziționării produsului asupra dreptului de a returna produsul comandat în termen de 14 zile calendaristice de la data achiziției. Cifrele din piață arată că sub 10% din magazinele online respectă noile prevederi ale OUG 34/2014.

Clienții nu sunt obligați să ofere vreo explicație sau un motiv anume pentru retur. Totodată, magazinele online sunt obligate, pe lângă înştiințarea clienților, să pună la dispoziție utilizatorilor formularul tipizat de retragere (art. 6, alin. h şi art. 11, alin. 1).

Lipsa acestui formular de pe website-urile magazinelor online şi neînştiințarea clienților poate atrage amenzi de până la 4.000 lei, iar perioada în care clientul poate returna produsul comandat se măreşte de la 14 zile până la 12 luni, conform OUG 34/2014.

Prin acestă lege, magazinele online sunt obligate să înştiințeze consumatorii cu privire la condițiile, termenele şi procedurile de exercitare a dreptului de retragere şi să pună la dispoziție utilizatorilor formularul tipizat de retragere :

Model de formular de retragere 

Prezentul formular se trimite inapoi completat doar daca doriti sa va retrageti din contract.
- Catre [aici se introduce numele, adresa postala si, daca este cazul, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale profesionistului]:
- Va informez/Va informam (*) prin prezenta cu privire la retragerea mea/noastra (*) din contractul referitor la vanzarea urmatoarelor produse (*)/prestarea urmatoarelor servicii (*)
- Comandate la data (*)/primite la data (*)
- Numele consumatorului (consumatorilor)
- Adresa consumatorului (consumatorilor)
- Semnatura consumatorului (consumatorilor) (doar in cazul in care acest formular este notificat pe hartie)
- Data