banner

Probleme de SEO care afectează site-uri de comert electronic

Probleme de SEO care afectează site-uri de comert electronic

Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) este o provocare, dar SEO pentru site-urile mari de e-commerce prezinta aspecte particulare deosebite:

  • preocuparea de intregul inventar al produselor;
  • adaugarea de noi pagini în mod constant;
  • nu ești, singurul responsabil pentru continutul site-ul.

Cu cât un site este mai mare, cu atat mai multe mâini vor avea acces la el – și cele mai multe dintre aceste mâini nu vor avea nici un pic de cunoștințe SEO. Acest lucru înseamnă că operatorul nu va înțelege cum schimbarile sale ar putea avea impact asupra performantei in căutarea organică.

Chiar și micile schimbări pot avea un impact mare. Site-uri mari se luptă din răsputeri pentru vizibilitate pe paginile de rezultate ale motoarelor de căutare, și lucrurile minore care ajuta SEO:

  • adăugarea de tag-uri ALT,
  • structurarea corectă a etichetelor, antetelor, titlurilor etc.

ar putea fi diferența dintre un numar oarecare și un numar 1 in clasament, ceea ce cu inseamna un plus de venituri.

Să aruncăm o privire la unele probleme de SEO comune care afectează site-uri de e-commerce si sa vedem cum le putem rezolva.

Lipsa descrierii corespunzatoare a produselor

Descrierile produselor sunt calcaiul lui Ahile in existentei fiecarui site de e-commerce. Crearea descrierii unice pentru fiecare produs oferit spre vanzare este mare consumatoare de timp, dar acest lucru este necesar dacă vă așteptați la un rank superior al produselor

Utilizatorii se bazeazea pe aceste descrieri înainte de a cumpăra produsul. O imagine a produsului în sine nu este de ajuns pentru a determina cumpararea unui produs, iar motoarele de căutare nu pot vedea imaginea, oricum.

Problema: Multe lucruri ar putea fi cauza problemelor cu descrierile unui produs. De exemplu:
te folosesti de descrierea oferita de producatorul produsului (care este dat de fiecare retailer care vinde acest produs).
este conținut duplicat în cazul în care ai aceasi descriere chiar si intr-o versiune diferita.
paginile tale de produs nu au nici conținut sau au un conținut foarte subțire.

Soluția: Nu există nici o modalitate ușoară de a spune acest lucru, oameni buni scrieti o descriere unica fiecarui produs. Da, așa e – pentru fiecare produs o descriere unica.

Pagini de produse neoptimizate

SEO este în mare măsură un canal de marketing de top. Utilizatorii ce sunt încă în faza de cercetare a ciclului lor de cumpărare au tendința de a căuta, bazându-se pe cuvinte cheie mai generale (cum ar fi „televizoare” sau chiar „televizoare LED”) pentru a-i ajuta să determine ce produs specific doresc.
Asta înseamnă că din punct de vedere SEO doriți să conduceți traficul la paginile de categorii mai degrabă decât pe paginile individuale de produs.
În timp ce termenii generici vor aduce traficul majoritar, nu poți uita de utilizatorii care cunosc deja ce produs specific doresc de exemplu: „Samsung 55 LED TV” sau chiar doar numărul de model „FH6030″.

Problema: Nu numai ca excludeti un potențial de trafic daca neglijati aceste cuvinte cheie, dar omiti ceea ce ar putea fi probabil un punct de conversie imediat.
Cand este o pagina a produsului neoptimizată:

  • nu exista recenzii la produse
  • direcționarea slaba în funcție de cuvintele cheie
  • lipsește eticheta ALT imagine
  • conținutul subțire

Soluție: Conținutul subțire poate fi ușor remediat prin includerea opiniilor, descrieri unice de produs, și specificații detaliate de produs.

Opiniile sunt cheia aici – nu numai că ajuta la optimizarea paginilor de produs, insa de asemenea, influenteaza vizitatorii să ia o decizie de cumpărare. Asigurați-vă că opiniile despre produse sunt SEO-friendly și pot fi indexate.
La direcționarea cuvintelor cheie, asigurați-vă că încadrați paginile de produs în jurul produsului specific ce ar putea fi cautat de clienti. Acest lucru înseamnă inclusiv numele de brand, numărul de model, culoare (dacă este cazul) și dimensiune (dacă este cazul) în numele dvs. de produs.
Plasarea fiecarui dintre aceste atribute contează. Există o diferență de căutare mare intre „Samsung 55 inch LED TV” și „55 inch Samsung LED TV.”

Linkuri interne necorespunzatoare

Cu atât de mulți oameni ce fac modificari pe site, marile site-uri de e-commerce au adesea legături interne inconsistente.

Problema: În loc de a utiliza navigarea principală pentru a ajunge la un produs, utilizatorii vor ajunge la produsul dorit printr-o legatura internă, care este probabil noindexed și nofollowed.
Nu numai că nu obtii valoare din pagina de căutare interna, dar dai semnale mixte motoarelor de cautare cu privire la cele mai bune adresele URL pentru rank.

Soluția: Legaturi interne consecvente, este necesar sa stabilim adresa URL pe care vrem să o promovam pentru a obtine rank în motoarele de căutare (de cele mai multe ori, din meniul principal de navigare).

Gestionarea inexistenta a parametrilor URL

Curățenia URL este o problemă globală a site-urilor de e-commerce, deoarece cele mai multe au URL-uri generate dinamic, in defavoarea URL-uri statice in legatura cu cuvintele cheie relevante.
Problema: Bazându-se exclusiv pe Google Webmaster Tools Google Search Console pentru a configura parametrii URL,am putea crea conținut duplicat fără chiar a realiza.

Soluția: Google a parcurs un drum lung în a citi și interpreta informații URL, și o face corect uneori, dar de fapt problema este că tu știi structura URL mai bine decât un bot.
Asigurați-vă că configurarea acestor parametrii este corecta pentru ca Google sa citeasca parametrii pentru crawl si sa-i ignore pe cei doriti de tine.